Krant Artikelen

Jeu de boules

RIJSSEN – Wie eens een jeu de boules balletje wil werpen is elke dinsdagavond vanaf 19.00 uur en elke zaterdag vanaf 13.30 uur welkom op de banen van de Jeu de Boules vereniging Riessense Boulers.De tien banen met verlichting liggen prachtig gelegen tegen de bosrand van het Hollands Schwarzwald aan de Dennenlaan 62 A, naast speeltuin Margriet.
Sinds vorig jaar hebben de Riessense Boulers ook een clubhuis, met een mooi terras waar leden en gasten een kopje koffie of een ander drankje kunnen nuttigen. Belangstellenden hoeven niet direct lid te worden, zij kunnen eerst een paar keer gratis meespelen.

West Twente 06 okt 2008

Weienberg en Trotsenburg winnen Open Jeu de Boules

West Twente 03 okt 2008
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RIJSSEN – Het duo Weienberg/ Trotsenburg van de Jeu de Boules vereniging Butenboel heeft zaterdag 27 september De Rijssens Open Jeu de Boules 2008 gewonnen.Dit jaarlijkse Rijssens Open toernooi, waaraan ruim zestig Jeu de boulers uit onder andere Nijverdal, Goor, Delden, Deventer, Enter. Markelo, Dalfsen, Rijssen en de Duitse partnerstad Steinfurt hebben meegedaan, werd onder prima weersomstandigheden gehouden op de banen van Jeu de Boules Vereniging Riessense Boulers aan de Dennenlaan De tweede plaats was voor het koppel Panie/ Van de Berg en derde werden Ligtenberg/ Burgers. Beide teams zijn lid van de Riessense Boulers. De meest gemiddelde spelers was het duo Schrooten/ Schrooten van het Enters Butje en het team Wijsbeek/ Dennekamp mocht de aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen.

Jeu De Boules – Jeu de Boulers NKC’51 organiseren manegetoernooi | 29-1-2009

Hoewel de Jeu de Boulers van NKC’51 tijdens het winterseizoen de kou bijna altijd trotseren en in de buitenlucht onderlinge wedstrijden spelen, wordt op zaterdag 7 februari de warmte opgezocht tijdens een manegetoernooi. In manege “de Derkjeshoeve” in Nijverdal wordt vanaf 10.00 uur voor het 2e jaar op rij een manege-recreanten-doublette toernooi gehouden.

Voor het Jeu de Boules toernooi wordt de managebak speciaal geprepareerd. Tijdens het toernooi worden vijf rondes gespeeld, waarbij per ronde door loting koppels worden gevormd die het tegen andere koppels opnemen. Na afloop van het toernooi vindt om circa 16.00 uur de prijsuitreiking plaats.

Aan het manegetoernooi nemen circa 80 deelnemers uit de regio mee. De organisatie is verheugd dat er ook negen Jeu de Boulers van de Duitse vereniging BSB uit Burgsteinfurt deelnemen aan het toernooi. De overige deelnemers zijn afkomstig van Boule ’88 uit Dalfsen, Raboules ’98 uit Lemelerveld, de Riessense Boulers uit Rijssen en Rigtersbleek uit Enschede. De Jeu de Boulers van NKC’51 maken het deelnemersveld compleet.

Jeu de boules is goed voor de gezondheid

RIJSSEN – Het bestuur van de Rijssense Jeu de Boulesvereniging Riessense boulers is onlangs uitgebreid met twee leden. Om het geheel in goede banen te leiden zijn aan het uit vijf mannen bestaande bestuur twee dames gevoegd.
Gea Borkent beheert nu de kantine en Ina Burgers is verantwoordelijk voor het clubblad en de PR. Haar echtgenoot is een van de oprichters van de club en sinds twee jaar is zij ook actief lid van de vereniging. Ina is er van overtuigd dat Jeu de boules goed voor de gezondheid is. “Jeu de boules is een sport voor alle leeftijden. Goed voor de gezondheid, de sociale contacten en ontspanning”, vindt Ina. “Voor jong en oud, voor dames en heren. En ook voor mensen met een lichte handicap, zoals hartklachten, reuma of andere lichamelijke beperking. Het hele jaar door lekker bewegen in de gezonde buitenlucht op de tien banen van de Riessense Boulers aan de Dennenlaan 62a, direct naast het Hollands Schwarzwald. En daarna iets drinken in onze kantine.” Voor wie iets meer uitdaging in deze sport zoekt, is er de mogelijkheid om aan diverse wedstrijden mee te doen. Behalve interne toernooien wordt ook in de regio gespeeld en zijn er uitwisselingswedstrijden met onze partnergemeente Steinfurt. Men speelt met en tegen elkaar door middel van loting. Deze sport is een ideaal tegenwicht tegen de dagelijkse beslommeringen. Jeu de boules kan op drie manieren gespeeld worden: één tegen één (tte-à-tte), twee tegen twee (doublette) of drie tegen drie (triplette). Het team dat de toss heeft gewonnen zoekt een baan uit en maakt een cirkel. Vanuit deze werpcirkel mag een speler van dit team het but (klein houten balletje) op een afstand van ten minste zes meter en ten hoogste tien meter uitwerpen. Daarna probeert een speler van dit team ook vanuit deze cirkel een boule (meestal van ijzer) zo strategisch mogelijk bij het but te plaatsen. Beide voeten moeten daarbij contact met de grond houden. De jeu de boulesvereniging Riessense Boulers werd in 1997 opgericht. Dit jaar wordt het 12,5-jarig jubileum gevierd. “We begonnen met helemaal niets en nu hebben we tien mooie banen met verlichting en een prachtig clubhuis, met terras en ongeveer veertig leden. Nieuwe leden zijn van harte welkom”, aldus Ina. Informatie over de vereniging kan men krijgen bij Ina Burgers telefoon 06-25366729. E-mail: ina.burgers@online.nl

West Twente 02 mrt 2009