Over ons

Bij de jeu de boules vereniging “Riessense Boulers” is het al vanaf 1997 mogelijk om kennis te maken met deze leuke sport, die zijn oorsprong heeft in Frankrijk. U zult versteld staan, dat de jeu de boules sport meer behelst dan een simpel balletje werpen. Het is een sport, die veel gevoel en behendigheid vereist en door veel mensen in Nederland en in andere landen wordt gespeeld.

We hebben 10 mooie banen met verlichting en een prachtig clubhuis met terras aan de Dennenlaan 62a in Rijssen. Direct naast het Hollands Schwarzwald.

Jeu de boules is een sport voor alle leeftijden en voor zowel mannen als vrouwen. Goed voor uw gezondheid, sociale contacten en ontspanning.

Ook voor mensen met een lichte beperking is deze sport goed te doen. Jeu de boules is een ideaal tegenwicht tegen de beslommeringen van elke dag. Het hele jaar door lekker bewegen in de gezonde buitenlucht en eventueel iets nuttigen in ons clubhuis, dat ook te huur is voor partijen tot ongeveer 40 personen. { in overleg, en op zaterdag vanaf half 8 8uur }
Voor wie iets meer uitdaging in deze sport zoekt, is er de mogelijkheid om aan diverse wedstrijden mee te doen. Behalve interne toernooien worden er ook toernooien in de regio gespeeld en zijn er o.a. uitwisselingswedstrijden met onze Duitse partnergemeente Steinfurt.
Zin om het jeu de boules spel eens uit te proberen?
Even meespelen is geen enkel probleem. Kom gerust eens, zonder afspraak,  langs op dinsdagavond vanaf 18.55 uur en vrijdag- en zaterdagmiddag vanaf 13.25 uur. U kunt een aantal keren gratis meespelen om het spel uit te proberen en u zult verrast zijn, dat het spel meer facetten heeft, dan u had verwacht.
Wij hebben boules in voorraad.
U ontvangt dan van ons, indien gewenst, uitleg over de spelregels en de eventueel aan te schaffen materialen.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het:
secretariaat
U BENT VAN HARTE WELKOM